Pomorska škola Split

Stipendiranje učenika

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj odnosno akademskoj 2018./2019. godini.

KONAČNA RANG LISTE ZA UČENIKE I STUDENTE U ŠKOLSKOJ ODNOSNO AKADEMSKOJ GODINI 2023./2024

Privremena rang lista 2023.

Konačna rang list

Privremena rang list

Odluka o dodjeli stipendija 2023./2024.

Natječaj za dodjelu stipendija 2023./2024.

Zahtjev za dodjelu stipendija-učenici

Konačna rang listu za učenike korisnike stipendije za školsku godinu 2020./2021.

Privremenu rang listu za učenike korisnike stipendije za školsku godinu 2020./2021.

Natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima preddiplomskog sveučilišnog studija nautičkog i brodostrojarskog smjera, kao i učenicima koji pohađaju srednjoškolsko obrazovanje nautičkog, brodostrojarskog smjera i ribarsko-nautičkog smjera u akademskoj odnosno školskoj 2020./2021. godini

Odluka za dodjelu stipendija redovitim studentima preddiplomskog sveučilišnog studija nautičkog i brodostrojarskog smjera, kao i učenicima koji pohađaju srednjoškolsko obrazovanje nautičkog, brodostrojarskog smjera i ribarsko-nautičkog smjera u akademskoj odnosno školskoj 2020./2021. godini

Zahtjev za dodjelu stipendija-studenti

Privremena rang lista učenika i studenata koji su dobili stipendiju u školskoj odnosno akademskoj godini 2019./2020.

Konačna rang lista učenika i studenata koji su dobili stipendiju u školskoj odnosno akademskoj godini 2019./2020.

2007. PRVE STIPENDIJE

Dana 25. listopada 2007. u prostorijama Nadbiskupske gimnazije u Splitu, državni tajnik za more Branko Bačić potpisao je ugovore o stipendiranju četrdeset i devet učenika naše Škole. Ovaj svečani događaj, kako za učenike i njihove roditelje, tako i za djelatnike Škole , pozdravili su župan Splitsko – dalmatinske županije Ante Sanader, splitski gradonačelnik Ivan Kuret, pomoćnik ministra Mario Babić i naš ravnatelj Ranko Avelini. Postavlja se pitanje zašto je ovaj događaj važan našim učenicima i hrvatskim brodarima?

Budući da je danas u procesu cjeloživotnog obrazovanja potrebna sinergična integracija znanja i vještina, potreban je netko tko će stimulirati učenike i poticati ih u tom procesu, drugim riječima, pokazati im kako se isplati biti najbolji. Nadalje, kako je rekao državni tajnik Bačić, u svijetu trenutno nedostaje 20. 000 pomorskih časnika što se, naravno, negativno reflektira i na hrvatske brodare. Upravo taj problem rješava ova stipendija jer učenici nakon završetka škole i/ili studija plove pod hrvatskom zastavom onoliko vremena koliko su primali stipendiju.

Stoga, od ovih stipendija postoji zadovoljenost obiju strana, i upravo je to jedan od praktičnih primjera načina podizanja kvalitete obrazovanja. Ovaj svečani događaj je završen prigodnim domjenkom. Ovim putem čestitam vrijednim učenicima i njihovim roditeljima, a posebna zahvala prof. Maglici Plejić, prof. Katarini Šuti, prof. Tomi Gvozdanoviću i prof. Dragi Jukiću, koji su se potrudili kako bi ovaj događaj bio što ljepši za naše učenike.

Maja Dadić, pedagoginja