Filmska grupa

Filmska grupa Pomorske škole u Splitu

Filmska je grupa u Pomorskoj školi u Splitu pokrenuta školske godine 2017./2018. U njoj mogu sudjelovati svi zainteresirani učenici, a sastanci grupe održavaju se prema dogovoru. Prve su se godine članovi grupe samo teorijski bavili filmskom umjetnošću, a sljedeće su ostvarili svoj prvi praktični rad – stop-animaciju na temu Kafkina Preobražaja pod nazivom „Lego preobražaj“.

Animacija nije savršena i prikazuje tipične početničke pogreške, ali članovi grupe ponosni su na svoj prvi rad i uočene će pogreške iskoristiti za daljnji napredak u radu. Stop-animacija „Korni“ uradak je profesorice Slavice Mihotović i profesorice Jasne Horvat Delić koje su u rujnu i listopadu 2018. pohađale Malu školu medijske kulture u trajanju od 40 sati koju je organizirao Kinoklub iz Splita. Ta je animacija rađena u profesionalnom programu za animaciju i pod vodstvom stručnjaka, animatora Natka Stipaničeva, no također je početničko djelo.

Članovi Filmske grupe sudjeluju i u raznim događanjima u Pomorskoj školi u ulozi „službenog fotografa“. Filmska je grupa prilika za druženje, učenje i razvijanje kreativnosti i svi su dobrodošli!

                                                        Jasna Horvat Delić, prof.
                                                        voditeljica Filmske grupe

Lego animacija.

Korni.