Brodski simulatori i oprema

Brodica za spašavanje sa sohama – lučica Spinut

Brodica za spašavanje s opremom (prema Dodatku 1), sa sohama nalazi se na prostoru lučice PŠD Špinut, što je regulirano ugovorom o poslovno-tehničkoj suradnji


Simulatori zapovjedničkog mosta

ARPA, odnosno uređaj za simulaciju uz mogućnost ručnog i automatskog prihvata cilja, obavijesti o prethodno prijeđenom putu, primjenu izuzetih područja, vektorsko grafičku vremensku tablicu podataka i mogućnost probnih manevara, sukladno s važećim preporukama Međunarodne pomorske organizacije.

  • Poseidon (Norveška) v.4.13 (2003.god.) sukladan SCTW, sa dva zapovjedna mosta:

prvi most (radar/arpa, navigacijska konzola, ECDIS, VHF komunikacija, 3 vizualizacijska kanala za vizualizaciju od 120°)

drugi most (radar/arpa, navigacijska konzola, ECDIS, VHF komunikacija)

 

  • Transas Navi Sailor 4000 (Engleska/Rusija) (2009.god.) sukladan SCTW, sa dva zapovjedna mosta:

prvi most (radar/arpa, navigacijska konzola (Coning Display), ECDIS, 3 vizualizacijska kanala za vizualizaciju od 120°, Ponavljač instrumenata)

drugi most (radar/arpa, navigacijska konzola (Coning Display), ECDIS) nalaze se u specijaliziranim učionicama u zgradi Pomorske škole Split.

 

GMDSS simulator

Propisani uređaji i oprema GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System) Poseidon Pharos simulator (Norveška 2012.god.) nalaze se u specijaliziranim učionicama u zgradi Pomorske škole Split.


Protupožarni poligon - Antipiros d.o.o. Split

Potupožarna oprema sukladna popisu iz programa D12 nalazi se u tvrtci Antipiros d.o.o., što je regulirano ugovorom oposlovno-tehničkoj suradnji.

Potupožarna oprema sukladna popisu iz programa D12 osim točaka 6. i 7. predmetnog programa nalazi se u tvrtci Antipiros d.o.o., što je regulirano ugovorom oposlovno-tehničkoj suradnji.


Brodostrojarski simulator

Brodostrojarski simulator zadovoljava sve zahtjeve STCW - 2010 Konvencije (Standards for Training, Certification, and Watchkeeping for Seafarers) s amandmanima iz Manile. Omogućuje kvalitetno izvođenje nastave iz upravljanja brodskim sustavima kao i korištenje u nastavi svih drugih stručnih brodostrojarskih predmeta koji su u programu školovanja budućih pomoraca. Moguće je simuliranje stanja u strojarnici za vrijeme održavanja brodske straže od jednostavnih standardnih postupaka do izvođenja zahtjevnih – kriznih radnji kao npr. gašenje požara i sl.

Simulator se sastoji od jednog instruktorskog, šest učeničkih mjesta te dvije hardverske konzole. Na svakom računalu ugrađen je komplet od osam CBT (Computer Based Training) modula, koji moduli obuhvaćaju sve strojeve i uređaje na konvencionalnom brodu, softvera strojarnica sa sporokretnim motorom, strojarnice sa jednim te strojarnice s dva srednjekretna motora. Na jednoj hardverskoj konzoli instalirane su dvije vrste strojarnica sa srednjekretnim motorima a na drugoj dvije strojarnice sa sporokretnim motorima. Novost na ovakvoj vrsti simulatora je trodimenzionalni prikaz i virtualno kretanje učenika po prostorima strojarnice. U planu je proširivanje postojećeg simulatora na višu razinu na kojoj učenici rukuju strojarnicom na uređajima ugrađenim u prostorijama Škole.

Brodostrojarski simulatori nalaze se u specijaliziranim učionicama u zgradi Pomorske škole Split


Brodski simulatori za hidrauliku i pneumatiku

Oprema i simulatori za hidrauliku i pneumatiku nalaze se u specijaliziranim učionicama u zgradi Pomorske škole Split


Brodski simulator za automatizaciju

Oprema i simulatori za automatizaciju nalaze se u specijaliziranim učionicama u zgradi Pomorske škole Split.


Školska radionica sa pripadajućom opremom

Školska radionica s cjelovitom pratečom opremom nalazi se u specijaliziranim učionicama u zgradi Pomorske škole