2007.- prve stipedije

Dana 25. listopada 2007. u prostorijama Nadbiskupske gimnazije u Splitu, državni tajnik za more Branko Bačić potpisao je ugovore o stipendiranju četrdeset i devet učenika naše Škole. Ovaj svečani događaj, kako za učenike i njihove roditelje, tako i za djelatnike Škole , pozdravili su župan Splitsko – dalmatinske županije Ante Sanader, splitski gradonačelnik Ivan Kuret, pomoćnik ministra Mario Babić i naš ravnatelj Ranko Avelini.

Postavlja se pitanje zašto je ovaj događaj važan našim učenicima i hrvatskim brodarima? Budući da je danas u procesu cjeloživotnog obrazovanja potrebna sinergična integracija znanja i vještina, potreban je netko tko će stimulirati učenike i poticati ih u tom procesu, drugim riječima, pokazati im kako se isplati biti najbolji.

Nadalje, kako je rekao državni tajnik Bačić, u svijetu trenutno nedostaje 20. 000 pomorskih časnika što se, naravno, negativno reflektira i na hrvatske brodare. I upravo taj problem rješava ova stipendija jer učenici nakon završetka škole i/ili studija plove pod hrvatskom zastavom onoliko vremena koliko su primali stipendiju..

Stoga, od ovih stipendija postoji zadovoljenost obiju strana, i upravo je to jedan od praktičnih primjera načina podizanja kvalitete obrazovanja.
Ovaj svečani događaj je završen prigodnim domjenkom.

Ovim putem čestitam vrijednim učenicima i njihovim roditeljima, a posebna zahvala prof. Maglici Plejić, prof. Katarini Šuti, prof. Tomi Gvozdanoviću i prof. Dragi Jukiću, koji su se potrudili kako bi ovaj događaj bio što ljepši za naše učenike.

Maja Dadić, pedagoginja